بتن سبک
یکی از انواع بتن که بدون شک شما نام آن را شنیده اید بتن سبک است.
بتن سبک چیست؟
در مرحله اول شاید این سوال برای شما پیش بیاید که بتن سبک چیست و دارای چه وزنی می باشد؟
بتن سبک به طور کلی به آن دسته از بتن هایی اتلاق می شود که دارای وزنی کمتر از ۱۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می باشند.
البته بر اساس نوع کاربرد بتن سبک در سازه این وزن متغییر می باشد و حتی ممکن است به ۱۹۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب نیز برسد.
برای درک بهتر میزان وزن این بتن لازم به ذکر است که بتن های معمولی که در اکثر پروژه های عمرانی استفاده می شوند معمولاً دارای وزنی بیش از ۲۴۰۰ کیلوگرم در هر متر مکعب هستند .
با یک مقایسه چشمی می توان به این نتیجه رسید که این نوع بتن از بتن های معمولی که در اکثر پروژه های عمرانی استفاده می شوند سبک تر هستند.
تاریخچه استفاده از بتن سبک:
شاید فکر کنید استفاده از مصالح سبک در پروژه های عمرانی ایده ای جدید و نوآورانه است.
امّا جالب است بدانید اولین بار در زمان روم باستان در معبد پانتئون و ورزشگاه کلوزیوم از پومیس که نوعی مصالح سبک است استفاده شده است.
در سال ۱۹۴۸ اولین ساختمان با استفاده از شیل منبسط شده در پنسیلوانیای شرقی احداث گردید.
اولین ساختمان بتن سبکدانه مسلح در کشور انگلیس یک ساختمان سه طبقه بود که در سال ۱۹۵۸ و در شهر برنت فورد احداث گردید.
ساختمان هتل پارک پلازا در سنت لوئیز، ساختمان ۱۴ طبقه اداره تلفن بل جنوب غربی در کانزاس سیتی در سال ۱۹۲۹ از جمله پروژه های دهه ۲۰ و ۳۰ میلادی در آمریکای شمالی هستند که با استفاده از بتن سبک ساخته شده اند.
ساختمان ۴۲ طبقه در شیکاگو، ترمینال TWA در فرودگاه نیویورک در سال ۱۹۶۰،فرودگاه دالاس(Dulles) در واشنگتن در سال ۱۹۶۲، کلیسایی در نروژ در سال ۱۹۶۵، پلی در وایسبادن آلمان در سال ۱۹۶۶ و پل آب بر روتردام واقع در کشور هلند در سال ۶۸ از جمله پروژه های مهمی هستند که با استفاده از بتن سبک ساخته شده اند.
علاوه بر موارد فوق تا به امروز از این نوع بتن در ساخت پروژه های گوناگونی استفاده شده است.
به همین دلیل مهندسان لازم است این نوع بتن را به خوبی بشناسند
مشخصات فنی بتن سبک AAC
چگالی: جرم حجمی محصول ،(۳۵۰-۴۵۰)و(۴۵۰-۵۵۰) کیلوگرم به مترمکعب می باشد.
ضریب هدایتی حرارتی: بتن سبک AAC دارای ضریب هدایتی حرارتی ۱۷/۰ وات به مترمربع در درجه ی کلوین می باشد.
مقاومت فشاری: مقاومت فشاری AAC (450-350) و(۴۵۰-۵۵۰) معمولا بین ۲۰ تا ۴۰ کیلوگرم به سانتی متر مربع می اشد.
مقاومت کششی: مقاومت کششی AAC بین ۱۵ تا ۲۵ درصد مقاومت فشاری و مقاومت برشی آن بین ۲۵ تا ۳۳ درصد مقاومت فشاری آن می باشد.
ضریب انبساطی حرارتی: ضریب انبساطی حرارتی AAC حدود ۸×۱۰cm2 می باشد که از بتن معمولی و فولاد کمتر است.
جذب آب: AAC با توجه به ساختار حفره ای می تواند تا ۶۰ % وزنش آب جذب نماید که تا ۴۰ % وزن به صورت نفوذ و پس از آن به صورت موئینگی می باشد.
مزایا:
سبک هستند
اجرای راحتی دارند
مقاوم در برابر زلزله
عایق صوتی و حرارتی
معایب:
این بلوک ها به علت سطح خاصی که دارند با ملات ماسه سیمان گیرایی چندان خوبی ندارند و به همین علت حتما باید با چسب مخصوص کار شود و در اندودکاری با ملات ماسه سیمان باید دیوارها رابیتس کاری شوند.
برای اجرای دیوار با بلوک های هیلکس باید وال پست جوش داده شود تا وال پست ها مانند یک قاب این دیوارها را محکم نگاه دارند.
خصوصیات بتن سبک
1397/08/01 2824 مدیر سایت
بتن سبک ماده ای است با ترکیبات جدید و فوق العاده سبک و مقاوم در برابر عوامل طبیعی که مواد تشکیل دهنده ی آن شامل ورموکولیت ، پرلیت ، سنگ بازالت و سیمان تیپ ۲ و ... است. در این بتن همانند بتنهای عادی، از ماسه استفاده نمی شود .
عدم وجود ماسه باعث سبک و همگن شدن ساختار بتن گردیده و باعث می شود که مواد تشکیل دهنده که تقریبا از یک خانواده می باشند و بهتر همدیگر را جذب کنند ساختمان این بتن متخلخل بوده واین مسئله پارامتر بسیار موثری است . چون تخلخل موجود در بتن باعث مقاوم شدن در برابر زلزله و عایق شدن در برابر صدا ، گرما و سرما می گردد . ترکیبات این بتن به گونه ای عمل می کند که حالت ضد رطوبت به خود گرفته و به مانند بتن معمولی که جذب آب دارد عمل نکرده و آب را از خود دفع می کند .
این بتن تحت فشار مستقیم (پرس) ساخته می شود بدلیل شکل گیری بتن در فشار ، ساختار آن دارای یکپارچگی قابل قبولی است بتن سبک در قالبهای طراحی شده توسط متخصصین ، بصورت یکپارچه ریخته می شود بدلیل یکپارچگی در نوع ساختمان بتن ، قطعه تولیدی از استحکام بالایی برخوردار شده و مقاومت بالایی نیز در زلزله از خود نشان خواهد داد برای تقویت این بتن از یک یا چند لایه شبکه فلزی در داخل بتن استفاده شده که این حالت همانند مسلح کردن بتن معمولی بوسیله میلگرد می باشد هزینه تولید این نوع بتن از دیگر مواد ساختمانی به نسبت ویژگی آن پایین تر است .
زمان بسیار کمتری جهت تولید دیوارهای بتنی سبک یا قطعات دیگر لازم است پرت مواد اولیه جهت تولید بتن سبک بسیار کمتر از بتن معمولی است . چون تمام مراحل تولید در محل مشخصی صورت گرفته و جهت تولید پروسه ای طراحی گردیده است بدلیل طراحی کلیه مراحل تولید و وجود نظارت بر تمامی این مراحل ماده تولیدی دارای استاندارد خاصی تعریف شده است . (مهندسی ساز )
خرید مصالح بطور عمده صورت می گیرد و هزینه کمتری برای سازنده در بر خواهد داشت و در نهایت خانه پیش ساخته با قیمت پائین تری عرضه می گردد قطعات تولیدی در کارخانه از آزمایشات کنترل کیفیت گذر کرده و در صورت تائید به بازار مصرف عرضه می گردد بتن سبک مسطح بوده که می توان با یک ماستیک کاری ساده بر روی آن رنگ آمیزی کرد .
بتن سبک یا متخلخل در سال ۱۹۲۴ میلادی توسط یک آرشیتکت سوئدی اختراع گردید . هم اکنون در اروپا بتن سبک تحت نامهای (YTONG) و یا (HEBELEX) عرضه می شود . ساخت این محصول با استفاده از تکنولوژی پیشرفته از طریق اختلاط و پخت مواد اولیه : ماسه سیلیسی ، آهک ، سیمان ، پودر آلومینیوم و آب انجام میگیرد.
خواص بتن سبک (هبکلس):
وزن مخصوص: هر متر مکعب حدود ۶۰۰ کیلو گرم مقاومت فشاری، ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم است که کارکردن با بتن سبک (هبلکس) را بسیار آسان میکند . مثلا براحتی می توان آن را اره نمود یا میخ در آن کوبید و یا جای پریز یا کانال عبور سیم برق و لوله آب را در آن بوجود آورد . علاوه بر این بتن سبک در مقابل آتش بسیار مقاوم است و کلیه شرایط سلامت محیط زیست را دارا می باشد .
با توجه به آئین نامه جدید محاسبه ایمنی ساختمانها در برابر زلزله ، بکارگیری مصالح سبک وزن راه حل مناسب و با صرفه در جهت افزایش ایمنی ساختمان می باشد و بلوکهای بتن سبک (هبلکس) تامین کننده این مزیت فنی است . یک متر مکعب بلوک هبلکس حدود ۶۰۰ کیلوگرم وزن دارد که برابر ۸۶۶ عدد آجر به وزن ۱۷۵۰ کیلوگرم می باشد .
بعبارت دیگر یک عدد بلوک ۲۰*۲۵*۵۰ هبلکس مطابق با ۲۶ عدد آجر است در حالیکه وزن آن برابر وزن ۱۰ عدد آجر بوده و یک کارگر براحتی می تواند آن را حمل نماید و سریعا نیز نصب می گردد . ضمنا ملات مصرفی برابر ۲۵% ملات مورد نیاز برای اجرای همان دیوار با آجر بوده و به درصد سیمان کمتری نیز در ملات نیاز دارد . بعنوان مثال : چنانچه برای اجرای یک دیوار با آجر به یکصد کیلوگرم سیمان نیاز باشد همان دیوار در صورت استفاده از بلوکهای هبکلس ۱۵ کیلوگرم سیمان مصرف می کند. همچنین بارگیری و حمل بلوکهای هبکلس که در قالبهای ۱۵/۳ متر مکعبی بسته بندی می شوند با استفاده از جرثقیل فکی و تریلی کفی براحتی و اقتصادی تر انجام می گردد.
نظرات (0)
نظری برای این آگهی ثبت نشده است